PUUR REIZEN - Reisbureau Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië, Botswana & Costa Rica

Zanzibar, Mafia en Pemba

Met kilometerslange witte stranden en schitterende koraalriffen kan u op Zanzibar, Pemba en Mafia relaxen in een echt exotische paradijs. Deze idyllische eilanden, die ongeveer 40 kilometer ten oosten van de kust van Tanzania liggen, worden ook wel de ‘Specerijeneilanden’ genoemd. U zal de geur van kaneel, nootmuskaat en kruidnagel overal ruiken.  De eilanden zijn omgeven door de mooiste witte stranden, kokosbomen, turquoise gekleurd water, mangroven en koraalrifren. De eilanden bieden alle faciliteiten voor (onder)watersporten.


Zanzibar  

Het eiland Zanzibar wordt gekenmerkt door prachtige witte zandstranden omzoomd door palmbomen, en turquoise water. Door deze mix van tropische natuur en exotisch witte stranden is Zanzibar het bekendste eiland van de archipel. Zanzibar heeft een mix van culturen en veel Arabische invloeden. De hoofdstad Stone Town, de oudste stad van het eiland, is een doolhof van smalle steegjes met boetiekjes, bars, restaurants, bazaars, moskeeën en sierlijke Arabische huizen. 3 kilometer voor de kust van het hoofdeiland ligt het luxueuze privé-eiland Mnemba.

Pemba 

Pemba is een heuvelachtig, vruchtbaar eiland dat voornamelijk leeft van de opbrengsten uit landbouw en visserij. Pemba, het minst toeristische eiland van de drie, is een waar paradijs voor duikers. Pemba heeft iets magisch. Niet alleen omdat het eiland het (lokale) centrum is voor spiritualiteit, maar ook vanwege de vriendelijke en gastvrije inwoners.

Mafia 

Mafia is een uitstekend locatie voor een strand- en duikvakantie. Het eiland biedt ongerepte natuur met stranden, baobabs, palmbomen en mangroves. De bevolking leeft voornamelijk van visserij en landbouw, waardoor u op het eiland veel kokos- en cashewnoot plantages ziet. Hoewel de stranden niet kunnen tippen aan die op Zanzibar, kent Mafia één van de rijkste koraalriffen in de wereld, met een grote diversiteit aan tropische vissen.
Dankzij de overvloed aan plankton trekken de wateren tussen september en februari een grote populatie walvishaaien aan. Ook bultrug walvissen passeren Mafia Eiland tussen augustus en oktober. Mis de kans niet om zij aan zij te zwemmen met de grootste vis in de zee. Een magische ervaring tijdens uw verblijf in het kleine, ongerepte paradijs van Mafia Eiland.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x