PUUR REIZEN - Reisbureau Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië, Botswana & Costa Rica

Ngorongoro krater

De Ngorongoro krater, gelegen in het noorden van Tanzania, is -met een krateroppervlakte van 265 km² en kraterwanden van meer dan 600 meter hoog- de grootste ingestorte vulkaan ter wereld. Omdat de krater een afgesloten gebied vormt, heeft er zich een eigen wereld ontwikkeld. Tijdens een safari kijkt u uit over dit bijzondere amfitheater. De krater is vooral bekend omwille van zijn indrukwekkende schoonheid en grote populatie van diverse wilde dierensoorten waaronder de BIG 5 en grote kuddes zebra’s en gnoes. De krater staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed en is Tanzania’s bekendste attractie. 

Dichtbevolkste wildgebied

In de Ngorongoro krater leven naar schatting 30.000 dieren en daarmee is het één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. In de Ngorongoro krater kan u de "Big Five" en een veelheid aan groot en klein wild bewonderen. Een opvallende afwezige is de giraf: door hun lange nek en lange poten kunnen zij de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken.

Hof van Eden

De kratervloer bestaat voor het grootste deel uit open grasland met twee bosgebieden. In het midden van de krater ligt Lake Magadi, een sodameer dat een grote populatie wilde dieren aantrekt. Omwille van de grote diversiteit aan dieren op een relatief kleine oppervlakte, het groene gras en het prachtige blauwe water, wordt de Ngorongoro krater ook wel ‘Hof van Eden’ genoemd.

Maasai

De Ngorongoro krater is onderdeel van de Ngorongoro Conservation Area, een uniek gebied waar dieren en stammen, zoals de Maasai en Hadzabe samenleven. Elke dag gaan de Maasai met hun kuddes vee de krater in om het vee te laten drinken. Zij zijn de enigen die zich buiten de veiligheid van een auto in de krater mogen begeven.

Ngorongoro leeuwen

Ondanks het feit dat de kans op het zien van leeuwen in en buiten de Ngorongoro krater groot is, worden deze grote katachtigen ernstig bedreigd. Verlies van leefgebied en toenemende conflicten tussen de bevolking en het wild zijn hiervan de oorzaak. De non-profit organisatie KopeLion werkt daarom nauw samen met de lokale gemeenschappen om zowel hun vee te beschermen als in harmonie te leven met de omringende leeuwen.

Wonderbaarlijke dimensies

Vanaf de rand van de krater kijkt u uit over een amfitheater met imponerende schoonheid. Omwille van zijn altijd veranderende kleuren, het spel van de schaduw en de migratie van dieren kost het even tijd om gewend te raken aan de wonderbaarlijke dimensies van de krater .  Het is geen wonder dat Ngorongoro krater één van Afrika’s populairste safaribestemmingen is.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x