PUUR REIZEN - Reisbureau Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië, Botswana & Costa Rica

Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park is één van de kleinere wildparken in Tanzania en bestaat voor het grootste deel uit water. Het is schilderachtig mooi, ongelooflijk divers en ideaal voor een dagtrip.

Boomklimmende leeuwen

Het park is beroemd omwille van zijn boomklimmende leeuwen, de nijlpaardenpoel en de duizenden flamingo’s die het meer roze kleuren. Hier hoort u het gekrijs van de visarend en het  knorren van nijlpaarden. U ziet olifanten die aan de takken van bomen schudden, terwijl giraffen zich over de vlaktes bewegen en leeuwen verkoeling zoeken in een boom. Lake Manyara National Park kent bovendien de grootste concentratie bavianen ter wereld.

Flamingo’s

Door de uitgestrektheid van het meer is Lake Manyara de hotspot voor vogelliefhebbers. Meer dan 400 vogelsoorten, waaronder vele roofvogels zijn hier te bewonderen. Andere hoogtepunten zijn de duizenden flamingo’s en pelikanen, aalscholvers en ooievaars.

Sodameer

Net als de meeste andere meren in de Great Rift Valley, is Lake Manyara een sodameer. De grootte van het meer varieert per seizoen. Het overige deel van het park bestaat uit een smalle strook land, die zich uitstrekt over een afstand van 50 kilometer tussen Lake Manyara en de Great Rift Valley.

Diversiteit landschappen

Lake Manyara National Park is een onbedorven paradijs. Een bezoek aan dit park is een bijzondere ervaring vanwege de diversiteit aan landschappen. Van prachtige acaciabossen, moerassen, heetwaterbronnen en het ondiepe sodameer tot aan de steile wanden van de Great Rift Valley.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x