PUUR REIZEN - Reisbureau Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië, Botswana & Costa Rica

Serengeti National Park

Eindeloze vlakten, spectaculaire zonsondergangen, de geur van de Afrikaanse natuur en het geluid van brullende leeuwen in de verte. Serengeti National Park is Afrika’s beroemdste wildpark. Verlies uw hart aan de imposante hoeveelheid wilde dieren, de mooie landschappen en oneindige vergezichten tijdens een schitterende safari. 

Big Five

Het ongeëvenaarde Serengeti National Park is befaamd omwille van de enorme variatie en overvloed aan wilde dieren, waaronder de “Big Five”: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. En niet te vergeten de krokodillen, giraffen, nijlpaarden, cheeta’s, hyena’s, struisvogels, bavianen en 500 vogelsoorten.

Jaarlijkse migratie

Het park en haar omgeving is de thuisbasis van één van ’s werelds meest indrukwekkende natuurspektakels: de wereldberoemde Grote Wildebeest Migratie. Elk jaar opnieuw denderen grote groepen hoefdieren over de vlaktes van het Serengeti National Park, meer dan twee miljoen gnoes, een half miljoen gazellen en een kwart miljoen zebra’s. Zij trekken van het noorden naar het zuiden op zoek naar vers voedsel en water. Deze gigantische trek van wilde dieren, op de voet gevolgd door allerlei roofdieren, is een absoluut unieke ervaring.

Diverse landschappen

Serengeti National Park beslaat 14.750 km². Het landschap varieert van open grasvlakten in het zuiden, savanne met acaciabomen in het centrum, heuvelachtig grasland in het noorden, tot uitgestrekte bossen en zwarte kleivlaktes in het westen. Smalle rivieren, meren en moerassen zijn verspreid over het hele park. Elk gebied heeft hierdoor zijn eigen sfeer en diersoorten.

Ecosysteem

Het ecosysteem van Serengeti National Park, dat onder meer het Ngorongoro Conservation gebied omvat, ligt tussen Lake Victoria, Lake Eyasi en de Great Rift Valley in. Het is één van de meest complexe en minst verstoorde ecosystemen op aarde. Zo groots en indrukwekkend dat u er stil van wordt.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x