PUUR REIZEN - Reisbureau Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië, Botswana & Costa Rica

Arusha National Park

Het Arusha National Park ligt in het noordoosten van Tanzania, tegen de spectaculaire achtergrond van de Kilimanjaro. Dit 552 vierkante kilometer grote park staat bekend om zijn onwereldse landschappen en uitstekende wandelmogelijkheden. Het prachtige gebied bestaat uit 3 delen: Mount Meru, een spectaculaire vulkanische kegel; de Ngurdoto krater, met zijn “out of this world” gevoel; en de veelkleurige Momela meren. Het park heeft meerdere ecosystemen die een thuis bieden aan een grote diversiteit aan wilde dieren en plantensoorten. Kaapse buffel, giraffe, zebra, wrattenzwijn, aap, flamingo, leeuw en olifant komen er veel voor.
Het park ligt op slechts een half uur rijden van Arusha en is daarom ideaal als dagtrip. 

Momella meren

In het bosrijke gebied van Arusha National Park ligt de spectaculaire Ngurdoto krater. Hier kan u kuddes buffels en wrattenzijnen aantreffen. Verder naar het noorden vindt u de mooie groen en blauw gekleurde Momella kratermeren met duizenden flamingo’s.

Franjeapen

Hoewel olifanten zelden gezien worden in Arusha National Park en er geen leeuwen voorkomen, kunt u in de vroege ochtend of namiddag wel luipaarden of hyena’s tegenkomen. Verder leven er veel grote dieren zoals de sierlijke zwartwitte franjeapen, nijlpaarden, giraffen, buffels, zebra’s en bosbokken.

Vogelparadijs

Arusha National Park, is -met meer dan 400 vogelsoorten- een droomplek voor vogelliefhebbers. Hoog in de lucht kunt u arenden, buizerds en neushoornvogels zien. De bossen en meren zijn favoriete plekken voor pelikanen, flamingo’s en reigers. Als u geluk heeft, kan u zelf een visarend spotten.

Kilimanjaro

Het adembenemende uitzicht op de ruige Mount Meru domineert de horizon van het park. Als bij zonsopgang en -ondergang de wolken aan de oostelijke horizon wegtrekken, wordt in de verte de met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro zichtbaar.

Diversiteit landschappen

Ondanks de relatief kleine oppervlakte kent Arusha National Park een grote verscheidenheid aan ecosystemen, zoals grasland, moerassen, meren, bossen en golvende heuvels.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x