PUUR REIZEN - Reisbureau Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië, Botswana & Costa Rica

Mount Meru

Mount Meru Tanzania – privé beklimming

Met een hoogte van 4.566 meter is Mount Meru de op één na hoogste berg van Tanzania en één van Afrika’s mooiste vulkanen. De Meru is een slapende vulkaan gelegen in het midden van Arusha National Park, met een indrukwekkend landschap voor zowel natuurliefhebbers als bergbeklimmers. Ga met ons mee op privé-expeditie vol uitdagingen en verbluffende vergezichten!

Wildleven

Mount Meru domineert het landschap aan de horizon van Arusha National Park. De berghellingen zijn vruchtbaar en rijzen uit boven de omringende savanne. Mount Meru is de thuisbasis van vele dieren waaronder giraffen, buffels, bavianen, antilopen, de zwartwitte franjeapen en zo’n 400 vogelsoorten. Tijdens de beklimming van de Mount Meru, wordt u begeleid door een park ranger.

Van tropisch regenwoud tot ruige rotspartijen

Gedurende de beklimming van Mount Meru verandert het landschap van tropisch regenwoud over heidevelden tot rotsachtig landschap. Naarmate je hoger klimt, neemt het aantal dieren af, maar wordt de omgeving meer en meer spectaculair. 

Momella route

De Momella route is de enige weg naar de top. Tijdens deze klim kijkt u in de krater van Mount Meru. De beklimming is niet technisch, maar er zijn steile gedeelten en smalle paden. Soms is het echt klauteren over  rotsblokken. U hoeft geen ervaren klimmer te zijn, maar een goede gezondheid en een prima fysieke conditie zijn vereist.

Vergezichten

Vanaf de top van Mount Meru heeft u een adembenemend uitzicht over de Momella meren, Mount Kilimanjaro, de ‘ashcone’ (de kleine vulkaan in de grote krater) en de prachtig uitgestrekte Maasai steppe. Het beklimmen van Mount Meru is absoluut een uitdagende tocht,  maar is voor velen haalbaar.  

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x