PUUR REIZEN - Reisbureau Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië, Botswana & Costa Rica

Mount Kilimanjaro

Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika en de hoogste vrijstaande berg ter wereld, is één van de meest toegankelijke hoge toppen ter wereld. Mount Kilimanjaro is een natuurwonder met een enorme variëteit aan landschappen. Ga de uitdaging aan en beklim de majestueuze berg onder leiding van een privé-gids.

Klimaatzones

De enorme omvang en hoogte van Mount Kilimanjaro, maar ook de locatie dichtbij de evenaar en de Indische oceaan, beïnvloeden sterk het klimaat, de vegetatie en het wildleven. Het beklimmen van één van de meest indrukwekkende bergen ter wereld (5.895 meter) is een behoorlijke uitdaging. Het is een tocht door vijf klimaatzones, van tropisch tot arctisch, met adembenemende landschappen.

Bosland tot gletsjer

Als u de berg beklimt, ontdekt u het dichte bosland, het tropisch regenwoud, de heidevlaktes, het rotsachtig landschap met vulkanisch gesteente en de gletsjers. Terwijl u de hellingen trotseert, kunt u onder andere olifanten, apen en tropische vogels tegenkomen. Van het kratermeer tot aan de 3 meter hoge lobelia’s in het heidelandschap, van de schitterende alpenweide tot aan de sneeuw bedekte top, de schoonheid van Mount Kilimanjaro lijkt eindeloos.

Klim naar de top

Laat uw droom uitkomen en beklim de hoogste en bekendste bergtop in Tanzania samen met een privé-gids. Hoewel de Kilimanjaro bijna 6.000 meter boven zeeniveau ligt, hoeft u geen getrainde klimmer te zijn om de top te halen. Alles wat u nodig heeft is een goede conditie en gezondheid, een sterke wil en een beetje geluk.

Adembenemend uitzicht

De top van Mount Kilimanjaro kan via verschillende routes bereikt worden. De Marangu Route, de Machame Route en de Lemosho Route zijn de meest populaire routes. Het beklimmen van de Kilimanjaro is geen technische klim. De uitdaging zit in de immense hoogte en de sterke stijging. Geniet van het imposante uitzicht dat honderden kilometers ver reikt en ervaar de enorme voldoening als u de top bereikt en uitkijkt over Afrika.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x