PUUR REIZEN - Reisbureau Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië, Botswana & Costa Rica

Tarangire National Park

Tarangire National Park is -met een oppervlakte van bijna 2600 km²-  het op zes na grootste park van Tanzania. Naast een ongelooflijke verscheidenheid aan dieren, kent dit park de hoogste concentratie van olifanten in heel Tanzania. Een absolute parel die niet mag ontbreken tijdens uw safari in Noord-Tanzania!

Olifanten in Tarangire

Tarangire National Park staat bekend om de grote kuddes olifanten die bij de rivier hun dorst komen lessen, terwijl gnoes, buffels, zebra’s en impala’s de krimpende lagunes bevolken. Naast leeuwen, giraffen, nijlpaarden en luipaarden ziet u in Tarangire National Park een aantal diersoorten -zoals de bedreigde oryx- die u niet in andere grote parken vindt . Met geluk kan u zelf de boomklimmende python spotten.

Tarangire rivier

Het lange, smalle park is 2.850 km² groot en loopt grotendeels langs de gelijknamige Tarangire rivier. De rivier is de enige permanente bron van water voor het wildleven in dit gebied. Tijdens het droge seizoen is de concentratie wilde dieren rond de rivier even divers als in de Ngorongoro krater.

Silale moeras

De landschappen in Tarangire National Park zijn ongelooflijk divers. Het park kent vele grote moerassen, savannes, acacia-bossen, oude Afrikaanse baobab bomen en eindeloos glooiende heuvels. U kunt luipaarden en boomklimmende leeuwen spotten.  Vooral het Silale moeras, een permanente oase van groen gras, is een schitterende plek. Vaak is het wild dat u hier ziet bedekt met modder, omdat de dieren tot hun middel in het water staan om het verse groen te kunnen eten.

Grootste vogel

Nergens ter wereld broeden zoveel verschillende vogels als in de moerassen van het Tarangire National Park. Het park telt meer dan 550 vogelsoorten, waaronder vorkstaartscharrelaar, reuzenreiger, witte pelikaan, visarend en de Kori Bustard; de grootste vliegende vogel ter wereld.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x