PUUR REIZEN - Reisbureau Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië, Botswana & Costa Rica

Rondreis Namibië

rondreis Namibië

1. Rondreis Namibië 10 dagen: Luxe, avontuur en romantiek

Tijdens deze  spectaculaire 10-daagse reis maken we kennis met de belangrijkste hoogtepunten van Namibië. Het wordt een fascinerende ontdekkingsreis die de Namib-woestijn, Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland, Ongava Private Nature Reserve, Etosha National Park, Onguma Private Game Reserve en Okonjima omvat. De Namib-woestijn strekt zich over een lengte van meer dan 1.500 km. uit over de hele Namibische kustlijn en dit tot 200 km landinwaarts. Het is de oudste woestijn van de planeet en ze heeft een verbazingwekkende diversiteit aan landschappen en habitats. We beklimmen we de hoogste zandduinen ter wereld bij Sossusvlei en raken we onder de indruk van het iconische Deadvlei. Bij Desert Whisper genieten we van luxe en alle privacy van de wereld. Deze hippe pod, balancerend op een rots, is volledig in harmonie met de natuur van het Gondwana Park. In Swakopmund komen we even terug in de bewoonde wereld. We eten de heerlijkste oesters met bubbels, drinken koffie in een gezellige bar, kuieren door de winkelstraat of nemen deel aan één van de vele adrenaline activiteiten. 140 km ten noorden van Swakopmund, na kilometers lege zandstranden komen we bij Cape Cross waar we plots duizenden en duizenden Kaapse pelsrobben aantreffen. Deze kolonie van 300.000 Kaapse pelsrobben is de grootste van Afrika, misschien wel ter wereld. Damaraland's schilderachtige rotspartijen en zanderige rivierbeddingen vormen een uitgestrekt golvend landschap dat onderdak biedt aan een verscheidenheid van aan de woestijn aangepaste wilde dieren. Tijdens gamedrives in een open safarivoertuig gaan we op zoek naar woestijnolifanten en zeldzame zwarte neushoorns. Etosha National Park is niet alleen één van de grootste parken in Afrika, het is ook één van de beste parken voor het spotten van grote troepen wild. Het park herbergt 114 soorten zoogdieren en meer dan 340 vogelsoorten, waaronder 46 soorten roofvogels. De wilde dieren van Etosha National Park komen midden in de dag -wanneer de roofdieren minder actief zijn- bij de vele waterholes drinken. Onguma Private Game Reserve is één van de best bewaarde geheimen van Namibië en laat je Afrika in al haar schoonheid en diversiteit ontdekken. In het reservaat vinden we meer dan 30 diersoorten waaronder grazend wild als koedoe, giraf en oryx, en roofdieren als leeuwen, luipaarden en cheetah's. In de Namibische zomer is het een paradijs voor vogelspotters. ’s Avonds genieten we er van een prachtige zonsondergang onder het genot van een Gin Tonic. Na ons verblijf bij  Onguma The Fort dat garant staat voor een exclusieve safaribeleving en ultieme luxe, ervaren we -midden in het wildreservaat- tijdens een spannende “romantically adventurous sleepout” luxe en intieme momenten in de Onguma Dream Cruiser. We eindigen onze reis bij Okonjima Nature Reserve. Hier genieten we voor de laatste keer van intieme luxe en praten we na over ons bijzonder avontuur.  We overnachten in zorgvuldig geselecteerde en luxueuze lodges.

2. Rondreis Namibië 11 dagen: Kort, maar prachtig!

Tijdens deze 11-daagse reis maken we kennis met de belangrijkste hoogtepunten van dit schitterende land. Het wordt een fascinerende ontdekkingsreis die de Namib Woestijn, Sossusvlei, de Skeleton Coast, Damaraland, Okonjati Game Reserve, Onguma Private Game Reserve en Etosha National Park omvat. Onze eerste bestemming is de Namibwoestijn die zich - over een lengte van meer dan 1.500 km - over de hele Namibische kustlijn, uitstrekt. Het is de oudste woestijn van de planeet en ze heeft een verbazingwekkende diversiteit aan landschappen. Hier beklimmen we de hoogste zandduinen ter wereld en raken we onder de indruk van het surrealistische Deadvlei. 40 km ten noorden van Swakopmund, na kilometers lege zandstranden, treffen we bij Cape Cross plots duizenden en duizenden Kaapse pelsrobben aan. Deze kolonie van 300.000 Kaapse pelsrobben is de grootste van Afrika, misschien wel ter wereld. Damaraland's schilderachtige rotspartijen en zanderige rivierbeddingen vormen een uitgestrekt golvend landschap dat onderdak biedt aan een verscheidenheid van aan de woestijn aangepaste wilde dieren, waaronder olifanten, neushoorns en leeuwen. Samen met een gids gaan we in de droge rivierbeddingen op zoek naar deze bijzondere dieren. Het Onguma Private Game Reserve is één van de best bewaarde geheimen van Namibië en laat je Afrika in al haar schoonheid en diversiteit ontdekken. In het reservaat vinden we meer dan 30 diersoorten waaronder grazend wild als koedoe, giraf en oryx, en roofdieren als leeuwen, luipaarden en cheetah's. Onguma staat garant voor een authentiek safaribeleving. Tijdens een sundowner drive genieten van een heerlijk aperitief terwijl de zonsondergang het Afrikaanse landschap in een rode gloed wikkelt. Het bezoek aan Etosha National Park is één van de absolute hoogtepunten van elke reis door Namibië. Etosha National Park is uniek in Afrika en is niet alleen één van de grootste parken in Afrika, het is ook één van de beste parken voor het spotten van grote troepen wild. Het park herbergt 114 soorten zoogdieren en meer dan 340 vogelsoorten, waaronder 46 soorten roofvogels. De wilde dieren van Etosha National Park komen midden in de dag - wanneer de roofdieren minder actief zijn - bij de vele waterholes drinken. We overnachten in zorgvuldig geselecteerde luxueuze en schitterend gelegen lodges.

3. Rondreis Namibië 11 dagen: Hoogtepunten van Centraal Namibië, wildparken van de Caprivi en houseboat safari op de Chobe River

Onze reis start met een verblijf in de schitterende Otjiwa Safari Lodge. Hier genieten we van een eerste authentieke safaribeleving. Tijdens gamedrives zien we diverse grazers, kleurrijke vogels en zelfs neushoorns. We brengen tevens een bezoek aan het Cheetah Conservation Fund en komen oog in oog te staan met het snelste zoogdier ter wereld. De volgende halte van onze reis is het prachtige Onguma The Fort dat garant staat voor een luxueus romantisch verblijf in een bijzondere setting. Vanuit deze lodge gaan we op verkenning in het oostelijk deel van het iconische Etosha National Park. We verlaten het droge deel van Namibië en zetten koers naar de wetlands van de Caprivi waar we moerassen, machtige rivieren en een heel andere dierenwereld ontdekken. Bij de Divava Okavongo Lodge & Spa maken we een rivercruise op de Okavango rivier en laten we ons verwennen door heerlijke maaltijden en een optionele behandeling in de spa. Bij de luxueuze Nambwa Tented Lodge komen we helemaal tot rust terwijl we met een drankje in de hand zicht hebben op de wilde dieren die tot vlak bij de lodge komen. Na een game drive in het Bwabwata National Park en een boottocht op de Kwando Rivier, praten we bij het kampvuur na over de belevenissen van de dag. Tijd voor het volgend hoogtepunt. We maken een unieke riviersafari op de wereldberoemde Chobe River en genieten 2 dagen van de luxe van onze houseboat. Vanop het dek raken we onder de indruk van de spectaculaire zonsondergang over het Chobe National Park. Tijdens de reis zijn tal van activiteiten inbegrepen. Waar mogelijk maken we deze activiteiten privaat voor jullie groep. Wie liever niet deelneemt, kan genieten van de rust in de lodge.

4. Rondreis Namibië 13 dagen: Selfdrive Namibië on a budget

Beeld jezelf in dat je ’s avonds van een glas wijn geniet bij een gezellig kampvuur, dat je ’s nachts wakker wordt van het gebrom van een nijlpaard en dat je ’s morgens bij het openen van je tent enkele gemsbokken of misschien zelfs een olifant voorbij ziet wandelen. Wie Namibië op een budgetvriendelijke manier wil ontdekken, kan dit door te overnachten in een tent op het dak van zijn 4x4 huurwagen. Liefhebbers van kamperen vouwen hun daktent open op mooi gelegen en comfortabele campsites. Deze ruime campsites beschikken meestal over eigen douche met warm water, toilet en kook- en/of barbecuefaciliteiten. In veel gevallen kan er bovendien gebruik gemaakt worden van de faciliteiten (restaurant, zwembad, ...) van de nabijgelegen lodge. Meestal kunnen kampeerders (tegen betaling) ook deelnemen aan de activiteiten die door de lodge worden georganiseerd. Steevast kijk je vanuit je tent naar een machtige rivier, indrukwekkende rotsformaties, een uitgestrekt woestijnlandschap of een open savanne met wilde dieren. Op het dak van een 4x4 voertuig kunnen maximaal twee 2-persoonstenten geplaatst worden. We voorzien alle kampeermateriaal: tenten, matrassen, kussens, barbecue kit, tafel, stoelen, keukenbox met keukenmateriaal en bestek, kampeerlamp, gasfles met twee branders, frigo met vriesvak (op batterij), keukenhanddoeken Jullie starten jullie reis met een verblijf in de Kalahari woestijn. Jullie kamperen bij de mooie campsites van de Bagatelle Kalahari Game Lodge, maken een game drive in de dieprode zandduinen en komen oog in oog met cheetahs. De volgende 2 nachten verblijven jullie bij Desert Camp van waaruit jullie een excursie maken naar het Sossusvlei National Park. Hier beklimmen jullie de hoogste zandduinen ter wereld en wandelen jullie langs de zwart geblakerde bomen bij het iconische Deadvlei. In Swakopmund - dat nog steeds een Duitse sfeer uitademt - kuieren jullie langs de kust van de Atlantische Oceaan en genieten jullie van een heerlijke maaltijd in één van de vele leuke restaurantjes. Bij Walvisbay bekijken jullie flamingo’s en eten lekkere oesters onder het genot van een glaasje bubbels. Na een bezoek aan Cape Cross waar jullie de grootste zeeleeuwenkolonie van Afrika zien, zetten jullie via de Skeleton Coast koers naar het woeste Damaraland. Hier raken jullie onder de indruk van de mooiste landschappen in Namibië. Bij Twyfelfontein bezoeken jullie de eeuwenoude rotsgraveringen. Met een beetje geluk begroeten jullie woestijnolifanten bij jullie safaritent in Palmwag. Het volgende hoogtepunt van jullie reis is het doorkruisen van het Etosha National Park dat bekend staat om zijn vele wilde dieren die makkelijk te spotten zijn bij de talrijke drinkplaatsen. Een rit van centraal naar Oost-Etosha brengt jullie naar het prachtige Onguma Tamboti Campsite dat garant staat voor een romantisch verblijf en een bijzondere safaribeleving. Ook de laatste dagen van deze unieke reis zijn een aaneenschakeling van hoogtepunten. Onderweg naar jullie laatste bestemming bezoeken jullie het Cheetah Conservation Fund. Jullie brengen jullie laatste nacht door bij Mount Etjo Safari Lodge waar jullie in het Okonjati Game Reserve nijlpaarden kunnen spotten. Tijdens een laatste spectaculaire Afrikaanse zonsondergang drinken jullie een heerlijke gin & tonic en genieten na van wat jullie deze reis beleefd hebben. Jullie verblijven afwisselend op prachtig gelegen campsites (steeds eigen douche & toilet) of in eenvoudige maar comfortabele safaritenten met eigen sanitair. 

5. Rondreis Namibië 14 dagen: Ontdek Namibië op een avontuurlijke en budgetvriendelijke manier

Tijdens deze 14-daagse reis maken we kennis met de belangrijkste hoogtepunten van dit schitterende land . Het wordt een fascinerende ontdekkingsreis die de Kalahari, de Namib Woestijn, Sossusvlei, de Skeleton Coast, Cape Cross, Damaraland, Etosha National Park, Onguma Private Game Reserve en het Okonjati Private Game Reserve omvat. De enorme Kalahari-woestijn (500.000 km²) is één van de oudste stukjes aarde, waarschijnlijk hebben de allereerste mensen zich vanuit deze woestijn over Afrika verspreid. Doordat het in de Kalahari vrij veel regent is er veel wildlife te zien. Tijdens een sundowner nature drive genieten we van een heerlijk aperitief terwijl de ondergaande zon het landschap van de Kalahari magisch verlicht. De Namib-woestijn strekt zich over een lengte van meer dan 1.500 km. uit over de hele Namibische kustlijn en dit tot 200 km landinwaarts. Het is de oudste woestijn van de planeet en ze heeft een verbazingwekkende diversiteit aan landschappen en habitats. Hier beklimmen we de hoogste zandduinen ter wereld bij Sossusvlei, raken we onder de indruk van het iconische Deadvlei en wandelen we door de Sesriem Canyon. In Swakopmund komen we even terug in de bewoonde wereld. We eten de heerlijkste oesters met bubbels, drinken koffie in een gezellige bar, kuieren door de winkelstraat of nemen deel aan één van de vele adrenaline activiteiten. 140 km ten noorden van Swakopmund, na kilometers lege zandstranden kom je bij Cape Cross waar je plots duizenden en duizenden Kaapse pelsrobben aantreft. Deze kolonie van 300.000 Kaapse pelsrobben is de grootste van Afrika, misschien wel ter wereld. Damaraland's schilderachtige rotspartijen en zanderige rivierbeddingen vormen een uitgestrekt golvend landschap dat onderdak biedt aan een verscheidenheid van aan de woestijn aangepaste wilde dieren. Tijdens gamedrives in een open safarivoertuig gaan we op zoek naar woestijnolifanten en zeldzame zwarte neushoors . In het Damara Living Museum en bij Otjikandero Himba Village komen we meer te weten over de traditionele levenswijze van de Damara en Himba. Het bezoek aan Etosha National Park is één van de absolute hoogtepunten van elke reis door Namibië. Etosha National Park is uniek in Afrika en is niet alleen één van de grootste parken in Afrika, het is ook één van de beste parken voor het spotten van grote troepen wild. Het park herbergt 114 soorten zoogdieren en meer dan 340 vogelsoorten, waaronder 46 soorten roofvogels. Terwijl we bij de waterholes op de uitkijk staan, komen veel wilde dieren er hun dorst lessen. Het Onguma Private Game Reserve is één van de best bewaarde geheimen van Namibië en laat je Afrika in al haar schoonheid en diversiteit ontdekken. In het reservaat vinden we meer dan 30 diersoorten waaronder grazend wild als koedoe, giraf en oryx, en roofdieren als leeuwen, luipaarden en cheetah's. In dit prachtige wildreservaat genieten we van een romantische en authentieke safaribeleving. In het Okonjati Private Game Reserve spotten we - voor het eerst in onze reis - nijlpaarden, komen we oog in oog met neushoorns en kunnen we getuige zijn van een lion feeding. De laatste dag van onze reis verblijven we bij de bizarre rotsformaties van de Erongo Mountains waar woestijn, bergen en bush in een dramatische setting samenkomen. Tijdens een laatste spectaculaire Afrikaanse zonsondergang drinken we een heerlijke gin & tonic en genieten we na van wat we tijdens deze reis beleefd hebben. We overnachten afwisselend in de tent op het dak van onze wagen op prachtig gelegen campsites (steeds eigen douche & toilet) of in eenvoudige maar gezellige safaritenten en lodges.

6. Rondreis Namibië 14 dagen: Budgetvriendelijke rondreis langs de hoogtepunten van Centraal Namibië

Tijdens deze 14-daagse reis maken we kennis met de belangrijkste hoogtepunten van dit schitterende land . Het wordt een fascinerende ontdekkingsreis die de Kalahari, de Namib Woestijn, Sossusvlei, de Skeleton Coast, Cape Cross, Damaraland, Etosha National Park, Onguma Private Game Reserve en de Erongo Mountains omvat. De enorme Kalahari-woestijn (500.000 km²) is één van de oudste stukjes aarde, waarschijnlijk hebben de allereerste mensen zich vanuit deze woestijn over Afrika verspreid. Doordat het in de Kalahari vrij veel regent is er veel wildlife te zien. Tijdens een sundowner nature drive genieten we van een heerlijk aperitief terwijl de ondergaande zon het landschap van de Kalahari magisch verlicht. De Namib-woestijn strekt zich over een lengte van meer dan 1.500 km. uit over de hele Namibische kustlijn en dit tot 200 km landinwaarts. Het is de oudste woestijn van de planeet en ze heeft een verbazingwekkende diversiteit aan landschappen en habitats. Hier beklimmen we de hoogste zandduinen ter wereld bij Sossusvlei, raken we onder de indruk van het iconische Deadvlei en wandelen we door de Sesriem Canyon. 140 km ten noorden van Swakopmund, na kilometers lege zandstranden komen we bij Cape Cross waar we plots duizenden en duizenden Kaapse pelsrobben aantreffen. Deze kolonie van 300.000 Kaapse pelsrobben is de grootste van Afrika, misschien wel ter wereld. Damaraland's schilderachtige rotspartijen en zanderige rivierbeddingen vormen een uitgestrekt golvend landschap dat onderdak biedt aan een verscheidenheid van aan de woestijn aangepaste wilde dieren. Tijdens gamedrives in een open safarivoertuig gaan we op zoek naar woestijnolifanten en zeldzame zwarte neushoors . In het Damara Living Museum en bij Otjikandero Himba Village komen we meer te weten over de traditionele levenswijze van de Damara en Himba. Het bezoek aan Etosha National Park is één van de absolute hoogtepunten van elke reis door Namibië. Etosha National Park is uniek in Afrika en is niet alleen één van de grootste parken in Afrika, het is ook één van de beste parken voor het spotten van grote troepen wild. Het park herbergt 114 soorten zoogdieren en meer dan 340 vogelsoorten, waaronder 46 soorten roofvogels. Terwijl we bij de waterholes post vatten, komen veel wilde dieren er hun dorst lessen. De laatste dagen van onze reis verblijven we bij  het Onguma Private Game Reserve waar we genieten van een romantische en authentieke safaribeleving en bij de bizarre rotsformaties van de Erongo Mountains waar woestijn, bergen en bush in een dramatische setting samenkomen. We overnachten in zorgvuldig geselecteerde comfortabele safaritenten of gezellige lodges.

7. Rondreis Namibië 15 dagen: Hoogtepunten van Namibië in exclusieve lodges

Tijdens deze 15-daagse reis maken we kennis met de belangrijkste hoogtepunten van dit schitterende land.  Het wordt een fascinerende ontdekkingsreis die de Kalahari, de Namib Woestijn, Sossusvlei, de Skeleton Coast, Spitzkoppe, Damaraland, Etosha National Park, Onguma Private Game Reserve en het Okonjati Private Game Reserve omvat. De enorme Kalahari-woestijn (500.000 km²) is één van de oudste stukjes aarde, waarschijnlijk hebben de allereerste mensen zich vanuit deze woestijn over Afrika verspreid. Doordat het in de Kalahari vrij veel regent is er veel wildlife te zien. Tijdens een sundowner gamedrive spotten we veel wilde dieren en genieten we van een heerlijk aperitief op het moment dat de zonsondergang het landschap van de Kalahari magisch verlicht. De Namib-woestijn strekt zich over een lengte van meer dan 1.500 km. uit over de hele Namibische kustlijn en dit tot 200 km landinwaarts. Het is de oudste woestijn van de planeet en ze heeft een verbazingwekkende diversiteit aan landschappen en habitats. Bij Sossusvlei beklimmen we de hoogste zandduinen ter wereld en raken we onder de indruk van het magische Deadvlei. 140 km ten noorden van Swakopmund, na kilometers lege zandstranden komen we bij Cape Cross waar we plots duizenden en duizenden Kaapse pelsrobben aantreffen. Deze kolonie van 300.000 Kaapse pelsrobben is de grootste van Afrika, misschien wel ter wereld. De Spitzkoppe, ook wel de Matterhorn van Namibië genoemd, is een granieten eilandberg in de Namibwoestijn. De top ligt op 1784 m en steekt maar liefst 700 meter boven het omliggende landschap uit. De zonsondergang brengt een rode gloed over het bijzondere landschap. Het moment waarop we onze allermooiste foto maken! In het dramatische landschap van Damaraland, dat gekenmerkt wordt door imposante rotspartijen en zanderige rivierbeddingen, kunnen we tijdens gamedrives, een verscheidenheid van aan de woestijn aangepaste wilde dieren, waaronder olifanten en neushoorns zien. Het bezoek aan Etosha National Park is één van de absolute hoogtepunten van onze reis door Namibië. Etosha National Park is uniek in Afrika en is niet alleen één van de grootste parken in Afrika, het is ook één van de beste parken voor het spotten van grote troepen wild. Het park herbergt 114 soorten zoogdieren en meer dan 340 vogelsoorten, waaronder 46 soorten roofvogels. De wilde dieren van Etosha National Park komen midden in de dag - wanneer de roofdieren minder actief zijn - bij de vele waterholes drinken. Onze volgende halte is het Onguma Private Game Reserve waar we bij The Fort genieten van ongekende luxe in combinatie met een authentieke safaribeleving. We eindigen onze reis in het Okonjati Private Game Reserve. Hier spotten we - voor het eerst in onze reis - nijlpaarden, komen we oog in oog met neushoorns en kunnen we getuige zijn van een Lion Feeding. We overnachten in comfortabele en schitterend gelegen accommodatie waarvan enkele lodges en tentenkampen tot de meest exclusieve van het land behoren. 

8. Rondreis Namibië 15 dagen: Van afgelegen dramatische landschappen en droge rivierbeddingen via Etosha naar de wetlands van de Caprivi

Onze reis start met een verblijf in de Otjiwa Safari Lodge. Hier genieten we van een eerste authentieke safaribeleving. Tijdens gamedrives zien we diverse grazers, kleurrijke vogels en zelfs neushoorns. In het woeste Damaraland genieten we bij Twyfelfontein Adventure Camp van de spectaculaire zonsondergang en de uitzichten over het ruige landschap. We bezoeken de eeuwenoude rotstekeningen bij Twyfelfontein. Bij Palmwag ontmoeten we onze gids voor een spannende mobile camping safari in de meest afgelegen en spectaculaire gebieden van Namibië. Na een 4x4 off-road trip door de Palmwag Concession en de droge Hoanib rivier, bereiken we Hoanib Valley Camp. In een landschap van open woestijnwildernis, torenhoge duinen en uitgestrekte rotsachtige bergen staan 6 luxueuze safaritenten. Woorden schieten tekort om deze lodge te beschrijven. In het schitterende decor van woestijn, canyons en groene oases gaan we op zoek naar aan-de-woestijn-aangepaste olifanten, leeuwen, giraffes en neushoorns. We rijden door de droge rivierbeddingen van de Hoarusib River, en bereiken - na een tussenstop in Purros - de Khowarib Lodge. Bij de luxueuze Safarihoek Lodge, kunnen we helemaal tot rust komen met een Gin Tonic bij het zwembad. Vanuit deze lodge gaan we op verkenning in het Etosha Heights Private Game Reserve. Een rit dwars door het iconische Etosha National Park brengt ons bij Onguma Bush Camp dat garant staat voor romantisch verblijf en een bijzondere safaribeleving. We verlaten het droge deel van Namibië en zetten koers naar de wetlands van de Caprivi waar we moerassen, machtige rivieren en een heel andere dierenwereld ontdekken. Bij het kleinschalige Ngepi Camp maken we een rivercruise op de Okavango rivier en gamedrives in het Mahango National Park dat bekend is omwille van zijn grote concentratie buffels. Ook de laatste dagen van deze unieke reis zijn een aaneenschakeling van hoogtepunten. Eerst verblijven we bij Kazile Island Lodge dat enkel met een boot te bereiken is. Dit intieme tentenkamp ligt aan de oevers van de Kwando Rivier binnen de grenzen van het Bwabwata National Park. Hier gaan we per boot of met een open safarivoertuig op zoek naar nijlpaarden, krokodillen, olifanten en wilde honden. Afsluiten doen we bij Camp Kwando waar we bij het kampvuur napraten over alles wat we beleefd hebben.

9. Rondreis Namibië 16 dagen: Combinatie selfdrive & avontuurlijke 4x4 off-road

Tijdens deze 16-daagse reis maken we kennis met de belangrijkste hoogtepunten van dit schitterende land. Het wordt een fascinerende ontdekkingsreis die Sossusvlei, Damaraland, de Skeleton Coast, de afgelegen droge rivierbeddingen van Kaokoland, de Palmwag concessie, Etosha National Park en Onguma Private Game Reserve omvat. We overnachten in enkele van de meest luxueuze lodges van Namibië en maken een 4x4  off-road trip door één van de mooiste en meest maagdelijke gebieden van Afrika. De Namib-woestijn strekt zich over een lengte van meer dan 1.500 km. uit over de hele Namibische kustlijn en dit tot 200 km landinwaarts. Het is de oudste woestijn van de planeet en ze heeft een verbazingwekkende diversiteit aan landschappen en habitats. Bij Sossusvlei beklimmen we de hoogste zandduinen ter wereld en raken we onder de indruk van het iconische Deadvlei. 140 km ten noorden van Swakopmund, na kilometers lege zandstranden komen we bij Cape Cross waar we plots duizenden en duizenden Kaapse pelsrobben aantreffen. Deze kolonie van 300.000 robben is de grootste van Afrika, misschien wel ter wereld. Na een verblijf in het prachtige Mowani Mountain Camp, trekken we naar het Skeleton Coast National Park. Onder begeleiding van een ranger rijden we door het mulle zand van hoge duinen en langs scheepswrakken tot we aankomen bij de afgelegen en exclusieve Shipwreck Lodge die genesteld is tussen indrukwekkende duinen en de Atlantische Oceaan. In de magische landschappen van de droge Hoarusib rivier gaan we op zoek naar woestijnolifanten en zeldzame woestijnleeuwen en raken we onder de indruk van de spectaculaire Clay Castles. Onze volgende halte is het fantastische Hoanib Valley Camp dat we bereiken na een spectaculaire rit langs steile kliffen, hoge zandduinen, door smalle canyons en groene oases. Het hoogtepunt van onze reis is een 3-daagse offroad mobile camping trip. Onder leiding van een gids rijden we door de Palmwag Concession. Dit wordt een once-in-a-lifetime avontuur waarin we de gebaande paden verlaten om één van de meest ongerepte en afgelegen wilde gebieden van Namibië te verkennen. Geen voorgedefinieerde route met luxueuze lodges, maar een echte Afrikaanse beleving en een intieme safari-ervaring. Af en toe staan we oog in oog met woestijnolifanten, giraffes en vele andere dieren. Met wat geluk zien we zels één van de zeldzame zwarte neushoorns of woestijnleeuwen die in dit uitgestrekte gebied ronddwalen. Na 3 nachten kamperen in de Afrikaanse bush is het opnieuw tijd voor luxe. Wij verblijven bij Andersons at Ongava dat gelegen is in het gelijknamige private game reserve en een prima uitvalsbasis is voor het verkennen van het iconische Etosha National Park. Etosha National Park is niet alleen één van de grootste parken in Afrika, het is ook één van de beste parken voor het spotten van grote troepen wild. Het park herbergt 114 soorten zoogdieren en meer dan 340 vogelsoorten, waaronder 46 soorten roofvogels. De wilde dieren van Etosha National Park komen midden in de dag - wanneer de roofdieren minder actief zijn - bij de vele waterholes drinken. Onze volgende halte is het Onguma Camp Kala dat garant staat voor een authentieke safaribeleving en ultieme luxe. Onguma Private Game Reserve  is één van de best bewaarde geheimen van Namibië en laat je Afrika in al haar schoonheid en diversiteit ontdekken. In het reservaat vinden we meer dan 30 diersoorten waaronder grazend wild als koedoe, giraf en oryx, en roofdieren als leeuwen, luipaarden en cheetah's. In de Namibische zomer is het een paradijs voor vogelspotters. ’s Avonds genieten we er van een prachtige zonsondergang onder het genot van een Gin Tonic.

10. Rondreis Namibië 18 dagen: Budgetvriendelijke rondreis van Zuid naar Noord

Tijdens deze 18-daagse reis maken we kennis met de belangrijkste hoogtepunten van dit schitterende land.  Het wordt een fascinerende ontdekkingsreis die de Kalahari, de Fish River Canyon, de Namib Woestijn, Sossusvlei, de Skeleton Coast, Damaraland, Etosha National Park, Onguma Private Game Reserve en de Erongo Mountains omvat. De enorme Kalahari-woestijn (500.000 km²) is één van de oudste stukjes aarde, waarschijnlijk hebben de allereerste mensen zich vanuit deze woestijn over Afrika verspreid. Doordat het in de Kalahari vrij veel regent is er veel wildlife te zien. Tijdens een sundowner gamedrive spotten we veel wilde dieren en genieten we van een heerlijk aperitief op het moment dat de zonsondergang het landschap van de Kalahari magisch verlicht. De Fish River Canyon is met zijn lengte van 160 km, breedte van bijna 30 km en diepte van 500 meter de tweede grootste canyon van Afrika. Bij de uitkijkpunten raken we onder de indruk van zoveel natuurgeweld. Bij de Aus Mountains blaast het woestijnzand door oude diamantstadjes en dwalen wilde paarden in kleine groepen door de weinig begroeide vlaktes van de Namib woestijn. Tijdens een boottocht naar Halifax Island spotten we zeehonden, dolfijnen, pinguins en flamingo's. De Namib-woestijn strekt zich over een lengte van meer dan 1.500 km. uit over de hele Namibische kustlijn en dit tot 200 km landinwaarts. Het is de oudste woestijn van de planeet en ze heeft een verbazingwekkende diversiteit aan landschappen en habitats. Bij Sossusvlei beklimmen we de hoogste zandduinen ter wereld en raken we onder de indruk van het magische Deadvlei. 140 km ten noorden van Swakopmund, na kilometers lege zandstranden komen we bij Cape Cross waar we plots duizenden en duizenden Kaapse pelsrobben aantreffen.  Deze kolonie van 300.000 Kaapse pelsrobben is de grootste van Afrika, misschien wel ter wereld. In het dramatische landschap van Damaraland, dat gekenmerkt wordt door imposante rotspartijen en zanderige rivierbeddingen, kunnen we tijdens gamedrives, een verscheidenheid van aan de woestijn aangepaste wilde dieren, waaronder olifanten en neushoorns zien. Het bezoek aan Etosha National Park - dat we helemaal van west tot oost doorkruisen - is één van de absolute hoogtepunten van onze reis door Namibië. Etosha National Park is uniek in Afrika en is niet alleen één van de grootste parken in Afrika, het is ook één van de beste parken voor het spotten van grote troepen wild. Het park herbergt 114 soorten zoogdieren en meer dan 340 vogelsoorten, waaronder 46 soorten roofvogels. De wilde dieren van Etosha National Park komen midden in de dag -wanneer de roofdieren minder actief zijn- bij de vele waterholes drinken. Onze volgende halte is het Onguma Private Game Reserve waar we bij Onguma Bush Camp genieten van ongekende luxe in combinatie met een authentieke safaribeleving. We eindigen onze reis bij de Erongo Mountains. In een setting waar woestijn, bergen en bush in een dramatische setting samenkomen maken we een natuurwandeling met gids. We overnachten in zorgvuldig geselecteerde lodges en budgetvriendelijke safaritenten met alle comfort. 

11. Rondreis Namibië 18 dagen: Woestijnlandschappen, Atlantische kust en wildparken van Centraal Namibië

Tijdens deze 18-daagse reis maken we kennis met de belangrijkste hoogtepunten van dit schitterende land . Het wordt een fascinerende ontdekkingsreis die de Kalahari, de Namib Woestijn, Aus, Kolmanskop, Sossusvlei, de Skeleton Coast, Cape Cross, Damaraland en Etosha National Park omvat. De enorme Kalahari-woestijn (500.000 km²) is één van de oudste stukjes aarde, waarschijnlijk hebben de allereerste mensen zich vanuit deze woestijn over Afrika verspreid. Doordat het in de Kalahari vrij veel regent is er veel wildlife te zien. Tijdens een sundowner gamedrive spotten we veel wilde dieren en genieten we van een heerlijk aperitief op het moment dat de zonsondergang het landschap van de Kalahari magisch verlicht. Bij de Aus Mountains blaast het woestijnzand door oude diamantstadjes en dwalen wilde paarden in kleine groepen door de weinig begroeide vlaktes van de Namib woestijn. Tijdens een boottocht naar Halifax Island spotten we zeehonden, dolfijnen, pinguins en flamingo's.  Bij Kolmanskop vult zand de perfecte gebouwen en vormt een surrealistische spookstad. Een paradijs voor fotografen! De Namib-woestijn strekt zich over een lengte van meer dan 1.500 km. uit over de hele Namibische kustlijn en dit tot 200 km landinwaarts. Het is de oudste woestijn van de planeet en ze heeft een verbazingwekkende diversiteit aan landschappen en habitats. Bij Sossusvlei beklimmen we de hoogste zandduinen ter wereld en raken we onder de indruk van het magische Deadvlei. 140 km ten noorden van Swakopmund, na kilometers lege zandstranden komen we bij Cape Cross waar we plots duizenden en duizenden Kaapse pelsrobben aantreffen. Deze kolonie van 300.000 Kaapse pelsrobben is de grootste van Afrika, misschien wel ter wereld. In het dramatische landschap van Damaraland, dat gekenmerkt wordt door imposante rotspartijen en zanderige rivierbeddingen, kunnen we tijdens gamedrives, een verscheidenheid van aan de woestijn aangepaste wilde dieren, waaronder olifanten en neushoorns zien. Het bezoek aan Etosha National Park - dat we helemaal van west tot oost doorkruisen - is één van de absolute hoogtepunten van onze reis door Namibië. Etosha National Park is uniek in Afrika en is niet alleen één van de grootste parken in Afrika, het is ook één van de beste parken voor het spotten van grote troepen wild. Het park herbergt 114 soorten zoogdieren en meer dan 340 vogelsoorten, waaronder 46 soorten roofvogels. De wilde dieren van Etosha National Park komen midden in de dag -wanneer de roofdieren minder actief zijn- bij de vele waterholes drinken. Onze volgende halte is het Onguma Private Game Reserve waar we bij Onguma Bush Camp genieten van ongekende luxe in combinatie met een authentieke safaribeleving. We eindigen onze reis in bij Okonjima. We overnachten in zorgvuldig geselecteerde lodges en budgetvriendelijke safaritenten met alle comfort. 

12. Rondreis Namibië 20 dagen: Kalahari, Fish River Canyon, Aus, Sossusvlei, Spitzkoppe, Damaraland & de bekendste wildparken

Wie Namibië op een budgetvriendelijke manier wil ontdekken, kan dit door lodges af te wisselen met overnachten in een tent op het dak van zijn 4x4 huurwagen. Beeld jezelf in dat je ’s avonds van een glas wijn geniet bij een gezellig kampvuur, dat je ’s nachts wakker wordt van het gebrom van een nijlpaard en dat je ’s morgens bij het openen van je tent enkele gemsbokken of misschien zelfs een olifant voorbij ziet wandelen. Liefhebbers van kamperen vouwen hun daktent open op mooi gelegen en comfortabele campsites. Deze ruime campsites beschikken meestal over eigen douche met warm water, toilet en kook- en/of barbecuefaciliteiten. In veel gevallen kan er bovendien gebruik gemaakt worden van de faciliteiten (restaurant, zwembad…) van de nabijgelegen lodge. Meestal kunnen kampeerders (tegen betaling) ook deelnemen aan de activiteiten die door de lodge worden georganiseerd. Steevast kijk je vanuit je tent naar een machtige rivier, indrukwekkende rotsformaties, een uitgestrekt woestijnlandschap of een open savanne met wilde dieren. Deze reis kan ook aangeboden worden met enkel overnachtingen in lodges. Uiteraard kan ook de route aangepast worden. Zo behoort een verblijf in Swakopmund en een bezoek aan Cape Cross tot de mogelijkheden. 

13. Rondreis Namibië & Botswana 20 dagen: De mooiste woestijngebieden van Namibië, de wetlands van de Caprivi en een fly-safari in de Okavango Delta

Onze reis start met een verblijf bij het Sossusvlei National Park. We beklimmen de hoogste zandduinen ter wereld, bewonderen het beroemde Deadvlei en wandelen door Sesriem Canyon. Een schittterende rit door de Kuiseb Canyon en over de Ghaub Pass brengt ons tot Swakopmund waar we genieten van een heerlijk diner met zicht op zee.  Swakopmund is dé uitvalsbasis voor avontuurlijke activiteiten als sandboarden of kayakken met zeehondjes. Bij Spitzkoppe ontdekken we de bizarre rotsformaties van de Erongo Mountains en maken we een mooie fietstocht naar de Matterhorn van Namibië. Onze volgende bestemming is Mowani Mountain Camp dat gelegen is in het prachtige landschap van Damaraland en werd opgetrokken tussen de majestueuze okerkleurige rotsformaties. Het uitgestrekte gebied met ongerepte wildernis biedt fantastische views, ongewone geologische plaatsen en een unieke verscheidenheid aan woestijnfauna en -flora.  We kunnen er onder andere de woestijnolifant, zwarte neushoorn, springbok, gemsbok en jakhals zien. Vanuit het luxueuze Anderson at Ongava en het prachtige Onguma The Fort gaan we op verkenning in het iconische Etosha National Park. Hier genieten we van een eerste authentieke safaribeleving. Tijdens gamedrives zien we olifanten, neushoorns, leeuwen, cheetahs en vele soorten grazers. We verlaten het droge deel van Namibië en zetten koers naar de wetlands van de Caprivi waar we moerassen, machtige rivieren en een heel andere dierenwereld ontdekken. Bij Divava Okavongo Lodge & Spa maken we een rivercruise op de Okavango rivier en laten we ons verwennen door heerlijke maaltijden en een optionele behandeling in de spa. Bij de luxueuze Nambwa Tented Lodge komen we helemaal tot rust terwijl we met een drankje in de hand zicht hebben op de wilde dieren die tot vlak bij de lodge komen. Na een game drive in het Bwabwata National Park en een boottocht op de Kwando Rivier, praten we bij het kampvuur na over de belevenissen van de dag. Tijd voor het volgend hoogtepunt. We maken een unieke riviersafari op de wereldberoemde Chobe rivier en genieten 2 dagen van de luxe van onze houseboat. Vanop het dek raken we onder de indruk van de spectaculaire zonsondergang over het Chobe National Park. We maken boottochten op de machtige Chobe River en zien er vele Nijlpaarden, Olifanten en Krokodillen. Tijd nu voor een fly-in safari in de Okavango Delta waar we de mooiste wildparken van Afrika ontdekken. Bij Savuti vinden we een dichte concentratie van roofdieren. Het is niet ongewoon om leeuw, luipaard en wilde honden in één dag te spotten. Bij de wonderwaterwereld van Moremi raken we onder de indruk van de magie van het landschap en komen we tot dichtbij zelfzame dieren als Red Lechwe of Sitatunga. We overnachten in exclusieve en prachtig gelegen lodges die we bereiken met lichte safarivluchten.

rondreis Namibië

Interesse in een rondreis Namibië?
Volg ons ook op Facebook en Instagram.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x