PUUR REIZEN - Reisbureau Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië, Botswana & Costa Rica

Waarom reizen naar Namibië?

Namibië, gelegen in het zuidwesten van Afrika, beschikt over de beste lodges van Afrika, eersteklas game viewing en een adembenemende natuur. Het is het op één na dunst bevolkte land ter wereld, wat maakt dat je er een ongeëvenaard gevoel van vrijheid en ruimte vindt: een zinderende leegte! Namibië staat bij vele reizigers dan ook terecht bovenaan hun bucketlist. Laat ons je overtuigen waarom Namibië een onbetwiste parel is.

Namibië natuur

Namibië is gezegend met prachtige natuur: een overvloedige fauna en flora, de hoogste zandduinen ter wereld, de Kalahari woestijn, de adembenemende Fish River Canyon. Een dramatische kustlijn, bizarre rotsformaties, de wetlands van de Caprivi en ga zo maar door.

Namibië safari

Ondanks zijn dorre reputatie is Namibië één van de beste safaribestemmingen voor wildlife in Afrika. Etosha National Park is een fenomeen op zich. Zijn uitgestrekte zoutpan is omringd door waterbronnen waar vele wilde dieren hun dorst komen lessen. In de machtige rivieren en de nationale parken van de Caprivi wemelt het van wildlife: buffels, olifanten, nijlpaarden en krokodillen zijn er makkelijk te spotten. In de spectaculaire rivierbeddingen van Damaraland en Kaokoland vind je dan weer woestijnolifanten, woestijnleeuwen en uiterst zeldzame zwarte neushoorns. Elke regio garandeert een eigen en diverse wildlife experience.

Namibië cultuur

Het land heeft een diversiteit aan stammen, rassen en culturen. De mensen die dit land bewonen zijn even boeiend als hun omgeving. Zo is er het San volk, jager-verzamelaars die hun eeuwenoude tradities voortzetten in het Bushmanland, of de Himba stam, trotse nomadische herders die leven in het ruige Kaokoland. De overige bevolking is bijzonder gastvrij en behulpzaam, en kunnen bovendien een aardig potje koken.

Namibië accommodatie

Qua accommodatie biedt het land voor elk wat wils: van exclusieve, luxueuze lodges tot safaritenten of kampeerreizen met een 4x4.

Is Namibië veilig om te reizen?

Reizen in Namibië doe je veilig en vlot. Tropische ziekten zijn er weinig en dankzij de goede infrastructuur doorkruis je moeiteloos het land met de auto. Communiceren met de locals hoeft ook zeker geen struikelblok te zijn, gezien Engels de officiële taal is van het land.

Beste reistijd Namibië

In Namibië schijnt de zon gemiddeld driehonderd dagen per jaar. Reizen is daardoor aangenaam en het hele jaar mogelijk. Het regenseizoen loopt van eind november tot begin april, maar ook dan valt er niet overal regen en klaart de lucht na een korte, hevige bui snel op. Wel is het dan erg heet en kunnen droge rivierbeddingen overstromen. Wie niet van extreem hete temperaturen houdt, kan het regenseizoen best overslaan. Van mei tot oktober is het een stuk koeler en regent bijna nooit. Overdag wordt het nog lekker warm, maar 's nachts koelt het in de Namibische winter heel erg af. In het droogseizoen, van mei tem augustus, zijn thermisch ondergoed, een dikke fleece en een warme muts geen overbodige luxe. Bovendien is er tot augustus minder begroeiing, wat het makkelijker maakt om wild te spotten!

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x