PUUR REIZEN - Reisbureau Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië, Botswana & Costa Rica

Rondreis Costa Rica

rondreis Costa Rica

1. Rondreis Costa Rica 10 dagen: Regenwoud, nevelwoud, rivieren, bergen, strand en een Blue Zone

Na de verkenning van San José zetten we koers naar Tortuguero waar we zeeschildpadden zien en een boottocht maken over de romantische en wilde kanalen van het gelijknamig Nationaal park. De avontuurlijke rafttocht in het woeste decor van de Pacuare Rivier en het verblijf in de afgelegen Rios Tropicales Lodge is één van de hoogtepunten van de reis. Bij het Tirimbina Biological Reserve kunnen we een koffietour doen of een wandeling maken in het tropisch regenwoud. Onze volgende stop is het nevelwoud van Monteverde. Hier kunnen we een canopy tour doen tussen de toppen van de bomen. We sluiten deze reis af met een verblijf bij Tango Mar. Dit luxe strandhotel ligt aan één van de mooiste stranden van het schiereiland van Nicoya bij één van de 5 blue zones ter wereld.

2. Rondreis Costa Rica 11 dagen: Exclusieve rondreis langs natuurlijke hoogtepunten in de meest luxueuze lodges van Costa Rica

Tijdens deze 11-daagse reis maken we kennis met het mooiste dat Costa Rica te bieden heeft. Bij de Pacuare Lodge raften we door een prachtig decor over de Pacuare River, ziplinen we door de toppen van de bomen en maken we kennis met de cultuur van de inheemse bevolking. Door de schitterende ligging, midden in de jungle langs de rivier, is de Pacuare Lodge de ideale plek om je even volledig af te zonderen van de buitenwereld. El Silencio Lodge & Spa ligt hoog in de bergen van Costa Rica bij de Poas Vulkaan. De lodge is omgeven door weelderig groen regenwoud. Hier gaan we paardrijden, maken een wandeling naar spectaculaire watervallen en kunnen we deelnemen aan Costa Ricaanse kooklessen. Ook een uitstap naar de Arenal vulkaan en de hotsprings behoren tot de mogelijkheden. Tijdens het laatste deel van onze reis verblijven we bij het kleinschalige Copa De Arbol Beach & Rainforest resort dat vlakbij het strand van het prachtige Drake Bay gelegen is. Van hieruit maken we een daguitstap naar het regenwoud van het Corcovado National Park, de biologisch meest intense plek op aarde en gaan we snorkelen bij Isla Del Cano dat de mooiste koraalriffen van Costa Rica herbergt. We overnachten in exclusieve lodges met een uitzonderlijke ligging. 

3. Rondreis Costa Rica 12 dagen: De hoogtepunten van Costa Rica

Tijdens deze 12-daagse selfdrive maken we kennis met alle natuurlijke hoogtepunten die Costa Rica te bieden heeft. Na de verkenning van San José zetten we koers naar Tortuguero waar we wandelen over het strand, zeeschildpadden zien en een boottocht maken over de romantische en wilde kanalen van het gelijknamig nationaal park. Bij het tropisch regenwoud van het Tirimbina Biological Reserve nemen we deel aan een koffietour of maken we een rafttocht over de Sarapiqui rivier. Onze volgende verblijfplaats is Cahuita, dat op enkele kilometers van Puerto Viejo de Talamanca gelegen is. We ervaren de schoonheid van de Caraïbische stranden en wandelen door de jungle van het Nationaal Park van Cahuita. In de nevelwouden van het Los Quetzales National Park gaan we in de vroege ochtend op zoek naar de Quetzal, de mooiste vogel van Costa Rica. Tijd nu om af te dalen naar de Stille Oceaan. Hier verblijven we in Ojochal dat een schitterende uitvalsbasis is om de watervallen bij Dominical en de stranden van het Marino Ballena National Park te bezoeken. Van januari tot maart en tussen juli en eind oktober passeren talloze walvissen voor de kust. De laatste stop maken we bij het Manuel Antonio National Park, één van de meest bio-diverse gebieden in de wereld met fascinerende regenwouden, ongerept witte stranden, mangroves, lagunes, prachtige koraalriffen en een overvloed aan wilde dieren waaronder meer dan 100 zoogdiersoorten en bijna 200 vogelsoorten.

4. Rondreis Costa Rica 12 dagen: Budgetvriendelijk Costa Rica

Tijdens deze 12-daagse selfdrive maken we kennis met alle natuurlijke hoogtepunten die Costa Rica te bieden heeft. Na de verkenning van San José zetten we koers naar Sarapiqui. Hier kunnen we het tropisch regenwoud van het Tirimbina Biological Reserve verkennen, deelnemen aan een koffietour of een rafttocht maken over de Sarapiqui rivier. Bij Cahuita, dat op enkele kilometers van Puerto Viejo de Talamanca gelegen is, ervaren we de schoonheid van de Caraïbische stranden en wandelen we door de jungle van het Nationaal Park van Cahuita. Onze volgende stop is Turrialba. Hier kunnen we een bezoek brengen aan de meest actieve vulkaan van Costa Rica. In de nevelwouden van het Los Quetzales National Park gaan we in de vroege ochtend op zoek naar de Quetzal, de mooiste vogel van Costa Rica. Tijd nu om af te dalen naar de Stille Oceaan waar we de stranden van het Marino Ballena National Park kunnen bezoeken. Onze laatste uitstap  gaat naar het Nationaal Park van Manuel Antonio met zijn koraalriffen, ongerept witte zandstranden en een overvloed aan wilde dieren, waaronder meer dan 100 zoogdiersoorten en bijna 200 vogelsoorten.

5. Rondreis Costa Rica 14 dagen: De mooiste regenwouden, stranden en landschappen van Costa Rica

Na de verkenning van San José zetten we koers naar Tortuguero waar we wandelen over het strand, zeeschildpadden zien en een boottocht maken over de romantische en wilde kanalen van het gelijknamig Nationaal park. Bij het tropisch regenwoud van het Tirimbina Biological Reserve nemen we deel aan een koffietour of maken we een rafttocht over de Sarapiqui rivier. Bij Puerto Viejo de Talamanca ervaren we de schoonheid van de Caraïbische stranden en wandelen we door de jungle van het Nationaal Park van Cahuita. Onze volgende stop is Turrialba. Hier kunnen we een bezoek brengen aan de meest actieve vulkaan van Costa Rica. In de nevelwouden van het Los Quetzales National Park gaan we in de vroege ochtend op zoek naar de Quetzal, de mooiste vogel van Costa Rica. Tijd nu om af te dalen naar de Stille Oceaan. Eerst verblijven we in Ojochal dat een schitterende uitvalsbasis is om de watervallen bij Dominical en de stranden van het Marino Ballena National Park te bezoeken. Van januari tot maart en tussen juli en eind oktober passeren talloze walvissen voor de kust. De laatste dagen van onze reis verblijven we bij La Leona Ecolodge, dat bij een maagdelijk wild strand gelegen is. Van hieruit gaan we op verkenning in het wereldberoemde Corcovado National Park. Dit park herbergt de grootste biodiversiteit van fauna en flora in Costa Rica.

6. Rondreis Costa Rica 16 dagen: Van de Caraïbische kust naar de Oceaankust door regenwouden en bergen

Na de verkenning van San José zetten we koers naar Tortuguero waar we wandelen over het strand, zeeschildpadden zien en een boottocht maken over de romantische en wilde kanalen van het gelijknamig Nationaal park. Bij het tropisch regenwoud van het Tirimbina Biological Reserve nemen we deel aan een koffietour of maken we een rafttocht over de Sarapiqui rivier. Bij Puerto Viejo de Talamanca ervaren we de schoonheid van de Caraïbische stranden en wandelen we door de jungle van het Nationaal Park van Cahuita. Onze volgende stop is Turrialba. Hier kunnen we een bezoek brengen aan de meest actieve vulkaan van Costa Rica. In de nevelwouden van het Los Quetzales National Park gaan we in de vroege ochtend op zoek naar de Quetzal, de mooiste vogel van Costa Rica. Tijd nu om af te dalen naar de Stille Oceaan. Eerst verblijven we in Ojochal dat een schitterende uitvalsbasis is om de watervallen bij Dominical en de stranden van het Marino Ballena National Park te bezoeken. Van januari tot maart en tussen juli en eind oktober passeren talloze walvissen voor de kust. De laatste stop maken we bij het Manuel Antonio National Park, één van de meest bio-diverse gebieden in de wereld met fascinerende regenwouden, ongerept witte stranden, mangroves, lagunes, prachtige koraalriffen en een overvloed aan wilde dieren.

7. Rondreis Costa Rica 19 dagen: Avontuur, nationale parken en de mooiste stranden

Deze reis start met een bezoek aan het nationaal park van Tenorio waar we de gelijknamige vulkaan en de hemelsblauwe Tenorio rivier ontdekken. De volgende halte is het tropisch regenwoud van het Tirimbina Biological Reserve. Hier leren we tijdens een nachtwandeling een unieke dierenwereld kennen. De 3-daagse avontuurlijke rafttocht in het woeste decor van de Pacuare Rivier is één van de hoogtepunten van de reis. Na deze unieke ervaring zetten we koers naar het Talamanca gebergte waar we in nevelwouden van San Gerardo de Dota op zoek gaan naar de Quetzal, de mytische vogel van de Maya’s. We dalen af naar de kust van de stille oceaan. Hier ontdekken we de rijkdom van het Marino Ballena National Park en maken we wandelingen over de mooiste stranden van Costa Rica. Via een boottocht door mangrovewouden bereiken we Jinetes de Osa dat in het prachtige Drake Bay gelegen is. Liefhebbers kunnen duiken of snorkelen bij het exotische Isla Del Cano. Het laatste hoogtepunt van deze reis is een verblijf op het afgelegen strand bij La Leona Ecolodge. Van hieruit gaan we op verkenning in het wereldberoemde Corcovado National Park. Dit park herbergt de grootste biodiversiteit van fauna en flora in Costa Rica.

8. Rondreis Costa Rica 19 dagen: Rondreis langs alle natuurlijke hoogtepunten

Tijdens deze 19-daagse selfdrive maken we kennis met alle natuurlijke hoogtepunten  van Costa Rica. Na de verkenning van San José zetten we koers naar het Corcovado National Park waar we vanuit het afgelegen La Leona Ecolodge één van de allermooiste en meest biodiverse regenwouden ter wereld ontdekken. Uvita wordt onze uitvalsbasis voor een bezoek aan het strand met de walvisstaart, de watervallen bij Dominical, het Marino Ballena National Park en het Manuel Antonio National Park dat bekend is omwille van zijn rijke dierenwereld. In de nevelwouden van Monteverde kunnen we over hangbruggen tussen de boomtoppen wandelen en deelnemen aan spannende activiteiten als ziplinen. Onderweg naar Sarapiqui, waar we het Tirimbina Biological Reserve bezoeken, bewonderen we de majestueuze Arenal vulkaan. Onze volgende halte is het Tortuguero. Hier maken we boottochten over de wilde en romantische kanalen van het gelijknamige National Park. We sluiten onze reis af met een verblijf aan de Caraïbische kust. We relaxen op de mooie stranden van Manzanillo, wandelen door het regenwoud van Cahuita en snuiven de relaxte sfeer op bij Pto Viejo de Talamanca.

Meer informatie over een rondreis Costa Rica:

rondreis Costa Rica

Interesse in een rondreis Costa Rica?
Volg ons ook op Facebook en Instagram.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x