PUUR REIZEN - Reisbureau Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië, Botswana & Costa Rica

Rondreis Botswana

rondreis Botswana

1. Rondreis Botswana 10 dagen: Fly-in safari naar de mooiste wildparken van Botswana

Tijdens deze 10-daagse fly-in safari ontdekken we de mooiste wildparken van Afrika. We maken boottochten op de iconische Chobe Rivier en zien er vele nijlpaarden, olifanten en krokodillen. Bij Savuti vinden we een dichte concentratie van roofdieren. Het is niet ongewoon om een leeuw, luipaard en wilde honden in één dag te spotten. Bij de wonderwaterwereld van Moremi raken we onder de indruk van de magie van het landschap en komen we tot dichtbij zelfzame dieren als Red Lechwe of Sitatunga. We overnachten in exclusieve en prachtig gelegen lodges die we bereiken met lichte safarivluchten.

2. Rondreis Botswana & Zuid-Afrika 15 dagen: Victoria Falls, de wildernis van de Okavango Delta & Kaapstad

Het ongeëvenaarde Chobe National Park dat in Botswana gelegen is, behoort tot de absolute topparken van Afrika wat betreft aantal en diversiteit van wilde dieren. De Chobe rivier die samenvloeit met de Kwando rivier om de Linyanti moerassen te vormen en die uitmondt in de Zambezirivier is de levensader van het nationale park. In plaats van de verkenning van het Chobe National Park is het ook mogelijk om een uitstap te maken naar de Victoria Falls in ZimbabweDe Victoria Falls worden algemeen beschouwd als de mooiste watervallen ter wereld en worden één van de zeven natuurlijke wereldwonderen genoemd. De Okavango Delta vervolgens is de grootste binnenlandse delta ter wereld. Het gebied was ooit onderdeel van het Makgadikgadimeer dat 10.000 jaar geleden opdroogde. Vandaag de dag bereikt het water van de Okavongo geen zee of oceaan meer. In plaats daarvan loopt het rivierwater uit in het zand van de Kalahari waardoor 15.000 km² van de woestijn van water voorzien wordt. Eindigen doen we in Kaapstad (Zuid-Afrika).

3. Rondreis Botswana & Namibië 20 dagen: De mooiste woestijngebieden van Namibië, de wetlands van de Caprivi en een fly-safari in de Okavango Delta

Onze reis start met een verblijf bij het Sossusvlei National Park. We beklimmen de hoogste zandduinen ter wereld, bewonderen het beroemde Deadvlei en wandelen door Sesriem Canyon. Een schittterende rit door de Kuiseb Canyon en over de Ghaub Pass brengt ons tot Swakopmund waar we genieten van een heerlijk diner met zicht op zee. Swakopmund is dé uitvalsbasis voor avontuurlijke activiteiten als sandboarden of kayakken met zeehondjes.Bij Spitzkoppe ontdekken we de bizarre rotsformaties van de Erongo Mountains en maken we een mooie fietstocht naar de Matterhorn van Namibië. Onze volgende bestemming is Mowani Mountain Camp dat gelegen is in het prachtige landschap van Damaraland en werd opgetrokken tussen de majestueuze okerkleurige rotsformaties. Het uitgestrekte gebied met ongerepte wildernis biedt fantastische views, ongewone geologische plaatsen en een unieke verscheidenheid aan woestijnfauna en -flora.  We kunnen er onder andere de woestijnolifant, zwarte neushoorn, springbok, gemsbok en jakhals zien. Vanuit het luxueuze Anderson at Ongava en het prachtige Onguma The Fort gaan we op verkenning in het iconische Etosha National Park. Hier genieten we van een eerste authentieke safaribeleving. Tijdens gamedrives zien we olifanten, neushoorns, leeuwen, cheetahs en vele soorten grazers. We verlaten het droge deel van Namibië en zetten koers naar de wetlands van de Caprivi waar we moerassen, machtige rivieren en een heel andere dierenwereld ontdekken. Bij Divava Okavongo Lodge & Spa maken we een rivercruise op de Okavango rivier en laten we ons verwennen door heerlijke maaltijden en een optionele behandeling in de spa. Bij de luxueuze Nambwa Tented Lodge komen we helemaal tot rust terwijl we met een drankje in de hand zicht hebben op de wilde dieren die tot vlak bij de lodge komen. Na een game drive in het Bwabwata National Park en een boottocht op de Kwando Rivier, praten we bij het kampvuur na over de belevenissen van de dag. Tijd voor het volgend hoogtepunt. We maken een unieke riviersafari op de wereldberoemde Chobe rivier en genieten 2 dagen van de luxe van onze houseboat. Vanop het dek raken we onder de indruk van de spectaculaire zonsondergang over het Chobe National Park. We maken boottochten op de machtige Chobe Rivier en zien er vele nijlpaarden, olifanten en krokodillen. Tijd nu voor een fly-in safari in de Okavango Delta waar we de mooiste wildparken van Afrika ontdekken. Bij Savuti vinden we een dichte concentratie van roofdieren. Het is niet ongewoon om leeuw, luipaard en wilde honden in één dag te spotten.  Bij de wonderwaterwereld van Moremi raken we onder de indruk van de magie van het landschap en komen we tot dichtbij zelfzame dieren als Red Lechwe of Sitatunga. We overnachten in exclusieve en prachtig gelegen lodges die we bereiken met lichte safarivluchten.

Meer informatie over een rondreis Botswana:

rondreis Botswana

Interesse in een rondreis Botswana?
Volg ons ook op Facebook en Instagram.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x