PUUR REIZEN - Reisbureau Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië, Botswana & Costa Rica

Makgadigadi Pans

In het noordoosten van Botswana ligt de Boteti rivier, in het Makgadikgadi Pans National Park, dat bestaat uit twee reusachtige zoutvlakten die de habitat vormden van enkele van de eerste 'homo sapiens' (mensen).  

Het Makgadikgadi Pans National Park, beslaat een indrukwekkend gebied van 3900 vierkante kilometer en bruist van de natuurlijke wonderen. De belangrijkste daarvan is de grootste boom van Afrika, een wereldberoemde Baobab van 5300 jaar oud, maar ook de zoutwoestijn die in het droge seizoen glinstert van zongebakken zout in het licht.

Het wild spotten is het beste tijdens het regenseizoen. De regens veranderen de zoutpannen in een prachtig meer, wat een overvloed aan wild aantrekt en, het meest spectaculair, grote zwermen van glorieuze roze flamingo's. Het gebied staat bekend om zijn enorme kuddes oryxen, wildebeesten, impala’s, springbokken en zebra's die massaal naar het park trekken, op de voet gevolgd door een verscheidenheid aan roofdieren, waaronder leeuwen, cheeta's en hyena's. Langs de rivieroever kunnen gasten vol bewondering genieten van olifanten en nijlpaarden.

Populaire activiteiten zijn game drives, vogels kijken, culturele rondleidingen door Gweta Village en verschillende oude historische plaatsen, safari's te paard en 4WD en quadbiking excursies op de pannen en daar onder de machtige sterrenhemel slapen. Een ander hoogtepunt is in een helikopter of chartervliegtuigje springen en de ontelbare flamingo’s van uit de lucht bewonderen die een prachtig roze spektakel vormen in het landschap.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x