PUUR REIZEN - Reisbureau Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië, Botswana & Costa Rica

Khwai

In hetzelfde noordwestelijke district van Botswana ligt het dorp Khwai. Gelegen aan de oevers van de Khwai rivier nabij het beroemde Okavango moeras grenst het dorp aan het prachtige Moremi wildreservaat, dat bekend staat om zijn ongelooflijke hoeveelheid wilde dieren. Het is de toegangspoort tot het reservaat en een uitstekend vertrekpunt voor het verkennen van de spectaculaire natuur in de omgeving. Het is de thuisbasis van enkele van Botswana ‘s mooiste landschappen met uitgestrekte grasvlaktes, een lappendeken van lagunes, ondiepe pannen en weelderige bossen.

Gelegen tussen het Chobe National Park en het Moremi wildreservaat in Botswana, is het 440.000 hectare grote Khwai reservaat een fascinerende plek met wilde landschappen en een geweldige rijkdom aan wilde dieren. Het reservaat werd opgericht om een zinvolle brug te slaan tussen de toeristische sector en de plaatselijke dorpelingen, en zo te zorgen voor aanzienlijke economische inkomsten voor de plaatselijke gemeenschappen, milieuvriendelijke praktijken van de eerste wereld en een fantastische safaribeleving.

De overvloedige Khwai rivier die door het park stroomt en de dichte Mopani bossen in het binnenland bieden een ideale leefomgeving voor talloze dieren. Het wild kan zich vrij bewegen tussen de bossen in het natte seizoen, wanneer er water in overvloed is, en in het droge seizoen terug naar de permanente rivieren en lagunes. De ongelooflijke scènes van dieren die uit de rivier drinken zorgen voor unieke fotomogelijkheden. Wildspotting ten top waar grote kuddes olifanten, leeuwen, luipaarden en hyena’s en andere diersoorten zoals de wilde hond, zebra’s, giraffen, gnoes, buffels, jachtluipaarden, nijlpaarden, koedoes, Tsessebe (lierantilope), en de redelijk zeldzame Roan (paardantilope) en Sable (sabelantilope) een onvergetelijk schouwspel vormen.

Het Khwai gebied biedt dezelfde wildervaring als het Moremi wildreservaat met het voordeel dat het een privéconcessie is, wat betekent dat wandelsafari's en nachtelijke drives tot de mogelijkheden behoren. Een niet te missen kans om te genieten van een prachtig uitzicht op het schilderachtige landschap en een scala aan wilde dieren te spotten.

Diversiteit is, net zoals de natuur zelf, het kernwoord in het activiteitenaanbod.  Naast het spotten van een fantastische variëteit aan fauna en flora en het leren over de San gemeenschap kunnen bezoekers genieten van een brede selectie aan ecotoeristische activiteiten waaronder game drives, al dan niet begeleide wandelingen, spa-behandelingen, en kamperen in de open lucht. Een reeks van luxe lodges in het reservaat biedt bezoekers de perfecte uitvalsbasis om deze hoek van het paradijs te ervaren.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x